Kysta

Kysta on Kuopion lääketieteen opiskelijoiden oma julkaisu, painettu lehti, joka ilmestyy neljästi vuodessa. Lehden painos on muutama sata kappaletta ja ne viedäänkin yleensä nopeasti käsistä jo parissa päivässä. Lehdessä on myös mainostilaa. Aiemmat lehdet löydät arkistoituna Mikrovitriiniltä sekä Wikistä vuoden 2017 alusta alkaen.

Kystan kirjoittamiseen ja kuvittamiseen voivat osallistua kaikki ainejärjestömme jäsenet – ja miksipä eivät muutkin. Lehden sisältö on perinteisesti ollut varsin monipuolinen aina yhteisten tapahtumien raportoinnista opiskelijaelämän kiehtoviin kiemuroihin, medisiinarien kolumneihin ja konjakkiarvosteluihin. Kysta on myös ainejärjestömme hallituksen ja muiden opiskelija-aktiivien pää-äänenkannattaja, jossa hallituksen edustajat ja virkailijat esittelevät toimintaansa ja näkemyksiään. Keväisin ilmestyy tuutoreiden kokoama erikoisnumero Blastokysta, joka jaetaan hyväksymiskirjeen yhteydessä tuleville fukseille.

Kystaa lukemalla selviää siis käytännössä kaikki, mitä kuololaisen tarvitsee ainejärjestöstään tietää: kuka vastaa ja mistä, mitä tapahtuu ja milloin, ja keiden on nähty poistuvan Vitriiniltä samassa taksissa. Kystassa julkaistaan mielellään kuololaisten omia tuotoksia. Valokuvat, sarjakuvat, arvostelut, kolumnit ja muut tekstit otetaan mielellään joukon jatkoksi. Aristella ei tarvitse!

Lisätietoja ja juttuideoita kysta (at) kuolo.fi tai nykimällä päätoimittajaa hihasta.