Juhlat ja bileet

Arki ei ole aina juhlaa – mutta kyllä niitä juhlapäiviäkin riittää. Yksi jos toinenkin viisas medisiinari on todennut, että kyllä oikeastaan koko opiskeluajaksi riitti juhlimiselle tasan yksi ja sama vanha, kestävä syy: silloin aikanaan, kova työn palkintona, koitti sisäänpääsy ja mahdollisuus opiskella omaa unelma-ammattia.

KuoLOn vuosijuhlat järjestetään aina syksyisin lääkärinvalan lausumispäivän iltana. Vuosijuhliin ovatkin ensisijaisesti tervetulleita valmistuvan vuosikurssin opiskelijat aveceineen  (puoliso, sisarus, ystävä tm) ja heidän jälkeensä myös koko muu ainejärjestö. Kutsu ”vujuille” on tipahtanut postiluukusta myös kaikille ie-pareille, hallitukselle, yhteistyöainejärjestöille sekä Itä-Suomen yliopiston sekä Kuopion yliopistollisen sairaalan edustajille. Vuosijuhlat ovat akateeminen juhla, jossa noudatetaan juhlaetikettiä (löydät sen KuoLO WIKIstä). Iltajuhlan jälkeen on jatkot Vitriinillä, ja osalla juhlaväestä jatkot päättyvätkin sitten suoraan vasta seuraavan aamupäivän brunssille. Työntekijöinä toimii muu kuololainen talkooväki. Vuosijuhlien järjestämisestä vastaa oma toimihenkilönsä.

Kandijuhlat ovat vuosijuhlien ohella toinen suuren luokan juhlapäivä. Siellä ovat vieraina kutsuvieraiden (kliiniset opettajat, opetushoitajat, ie-parit, laitoksen johtaja, KuoLOn vanhin jne) lisäksi ainoastaan kolmannen vuosikurssin opiskelijat, eli tuoreet lääketieteen kandidaatit, sekä heidän avecinsa (puoliso, sisarus, ystävä tm). Samaan tapaan kuten vuosijuhlillakin, myös kandijuhliin kuuluu iltajuhla, jatkot ja brunssi. Päivällä on lisäksi cocktail-tilaisuus. Kandijuhlissa julkistetaan kurssin nimi, lippu (joka on jatkossa esillä KYSillä kunkin vuosikurssin pukuhuoneen ovea koristamassa) ja kandielokuva, pidetään puheita ja syödään hyvin. Lisäksi esiintymässä on usein tunnettu artisti. KuoLOssa kandijuhlia vietetään kolmannen vuoden kevätlukukaudella, tyypillisesti helmikuussa. Juhlaa varten kerätään varoja monilla eri tempauksilla ja tapahtumilla. Myös kandijuhlilla työntekijöinä toimivat muut kuololaiset. Innokkaista talkoolaisista ei yleensä ole pulaa ollut, sillä kandijuhlille pääsy on muuten niin tiukasti rajoitettua.

Sitsit ovat rennompi tapahtuma, jossa yleensä jonkin erillisen teeman varjolla saa pukeutua huomattavasti vapaammin ja humoristisemmin. Sitsien runko koostuu oikeastaan pääasiassa erilaisista juomalauluista. KuoLOn sitsit järjestää kerhomme nimeltään KuoSi. Sitseille voi osallistua joko vieraaksi tai ”työntekijäksi”.

Sielusto järjestää yhdessä vuosikurssien kanssa myös tiettyjä vuosittaisia juhlia koko jäsenistön kesken. Kuuluisimpia näistä ovat fukseille järjestettävä kaste Toogat alkusyksystä, niitä seuraavat Kostajaiset tuutoreille, koko KuoLOn pikkujoulut aivan liian aikaisin marraskuussa, sekä n. viikon kestävä KuoLOn Wappu (sisältää mm. Ozgar-gaalan, WappuRockin sekä Gladiaattoripäivän) huhti-toukokuussa.

Bileet kuuluvat perinteisesti myös sangen olennaisena osana opiskelijaelämään. Kuopion lääkis järjestää tunnettuja ja tunnelmallisia bileitä noin kerran kuussa, vaihtuvin teemoin (esimerkiksi Haalaribileet, Wear something white, Hoitajat+Pelastajat+Lääkärit, Appro). Bilepäivät valitaan yleensä sopivasti tenttipäivien illaksi tai virallisiksi speksin/sitsien/fuksi-illan jatkoiksi. Juhlimaan ovat lämpimästi tervetulleita kuololaisten lisäksi aivan kaikki muutkin riemukasta menoa Kuopion suunnalla kaipaavat! Bilekonsepti on nimeltään Club Coma. Alla hieman lisää tunnelmaa. Lisää promovideoita löydät mm. YouTubesta.