Liikunta

Lisätietoa harrasteryhmistämme löydät täältä!

Vuosittain järjestetään salibandy- ja jalkapalloturnauksia vuosikurssien kesken – viikosta toiseen pyörivää spinningiä, tanssia ja bodypumppia unohtamatta. Lisäksi KuoLO:n lenkkikerho juoksee yhdessä viikoittain startaten Savilahdelta. Liikuntavastaavan ja aktiivijäsenten organisoimana järjestetään myös ratsastusta, SM-rantalentopalloturnauksiatankotanssia, kiipeilyä, tennistä, sirkusta ja millon mitäkin jäsenistön toiveiden mukaan. Laskettelukerho HärSKI on järjestänyt vuodesta 2009 matkoja Alpeille, joiden hienot rinteet ja upeat maisemat tekevät aina lähtemättömän vaikutuksen. Mukaan kannattaa lähteä, jos haluat kokea Alppien jylhät rinteet loistavassa seurassa opiskelijaystävälliseen hintaan.

Tällä hetkellä KuoLOa edustaa kilpatasolla kaksi aktiivista urheiluseuraa: SBS Painkillers tarjoaa salibandyä harrastaville mahdollisuuden jatkaa harrastusta. Seuralla on miesten joukkue, joka pelaa IV-divarissa. Jääkiekkoa pelaaville medisiinareille on ollut tarjolla puolestaan KuoLO Eisbärenin oma kiekkovuoro Tuplajäillä, jossa pelataan ”herrasmiessäännöillä” ja varusteita löytyy lainaan niitä tarvitseville.

Liikuntavaliokunnan tehtävä on nimensä mukaan estää jäsenistön juurtuminen kirjastoon tai Torsolaan ja luoda mahdollisuuksia tutustua uusin liikuntamuotoihin ja ihmisiin. Toimenkuvana onliikunnallisten tapahtumien ja tempausten järjestäminen kuololaisille, ja joskus myös isommalle joukolle yhteystyössä muiden tahojen kanssa. Valiokunnan toiminnan koordinoinnista ja ohjauksesta vastaa KuoLOn liikuntavastaava, jonka kanssa toimintaa suunnittelevat ja toteuttavat vuosikurssien omat liikuntavastaavat. Suunnitteluun ja järjestelyyn ovat tervetulleita kaikki kuololaiset vuosikurssiin katsomatta!

Klikkaamalla tästä pääset katsomaan muita KuoLOn liikunnan videoita

Aiempina vuosina toimintaa on ollut laidasta laitaan: jäsenistölle omilla spinning– ja bodypump-tunneilla on hiki virrannut ja kuntokin siinä sivussa kohonnut, yleisurheilukisoissa tavoiteltu toinen toistaan parempia tuloksia, kun taas esimerkiksi talviriehassa ja rusettiluistelussa pääasiallinen tarkoitus on hauskanpito liikunnan ja raittiin ilman merkeissä. Myöskin urheilun jaloin muoto, penkkiurheilu, löytyy tapahtumien joukosta: Vitriinillä on mahdollisuus järjestää kotikatsomoiltoja videotykiltä. Uusien lajien tutustumista varten on hankittu lippuja esimerkiksi bodycombatiin, järjestetty oma tenniskurssi, käyty ratsastusvaelluksella, vaelluksilla ja pidetty lava– ja tankotanssikursseja.

Toiminta pyritään kohdistamaan mahdollisimman hyvin jäsenistön tarpeita vastaavaksi. Jäsenistön kiinnostusta kartoitetaan keväisin ja syksyisin järjestettävissä liikuntavaliokunnan kokouksissa jonne kaikilla halukkailla on pääsy. Kokouksissa luodaan suuntaviivat seuraavan puolen vuoden aikana järjestettävälle toiminnalle. Jos sinulla on hyviä ehdotuksia tai osaat ja haluat jakaa lajiasi muillekin, ota rohkeasti liikuntavastaavaan yhteyttä!

Ja muistakaa kaikki: vierivä kivi ei sammaloidu!